Picton

De vertrek- en aankomstplaats voor de ferry

Het havenstadje Picton wordt door de meeste toeristen kort bezocht en slechts als vertrek- of aankomstplaats van de ferry tussen het Zuidereiland en Noordereiland gebruikt. Het plaatsje is mooi gelegen aan een fjord omringd door groene heuvels onderdeel uitmakend van de Marlborough Sounds, het fjordengebied tussen Picton en Nelson.

Picton is ook het vertrekpunt van de 'Coastal Pacific Train' die langs de ruige Kaikoura Coast naar Christchurch en v.v. rijdt. Onderweg kunt u genieten van het spectaculaire landschap van deze ruige kust. Op deze route ligt ook de plaats Blenheim waarvan de omgeving doet denken aan Zuid-Frankrijk met zijn wijngaarden en pittoreske landschap.

Marlborough Sounds

De Marlborough Sounds is een doolhof van zeearmen, bergkammen, eilanden en baaien. U waant zich even in het Noorse Fjorden gebied, maar niets is minder waar. Het is hier een stuk warmer, tropischer en misschien wel mooier. U bent in het noorden van het Zuidereiland en de omgeving is werkelijk magnifiek!

De Marlborough Sounds is een maritiem natuurpark met een oppervlakte van 960 vierkante kilometer en een prachtig labyrint van beboste bergen omgeven door water en eilanden. Er zijn talloze wandelpaden, veel wild en vogelsoorten, dolfijnen, pinguïns, historische plaatjes, inhammen met goudgele stranden en schitterende panorama's.

De Marlborough Sounds is een aaneenschakeling van diverse natuurparken waarvan de meeste de mogelijkheid tot een bezoek bieden en waar prachtige wandelingen mogelijk zijn. Maar u kunt hier ook zeekajakken of een zeilexcursie maken door dit bijzondere landschap.

Hoogtepunten van Picton

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Picton:

  • Queen Charlotte Track

Queen Charlotte Track

Eén van de mooiste wandelingen langs de Marlborough Sounds is de Queen Charlotte Track, een 67 kilometer lange tocht van Ship Cove naar Anakiwa en voor iedereen geschikt. U loopt langs de bosrijke kusten en onderweg zijn er voldoende overnachtingsmogelijkheden. U kunt gemakkelijk vanuit Picton per boot of auto naar het beginpunt van de wandeling komen.